注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

学好英语 改变人生

胜利一中英语教学博客

 
 
 

日志

 
 

初中状语从句专项练习  

2017-10-19 08:55:33|  分类: 中考 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

初中状语从句专项练习

一、选择填空:

( ) 1. _________ you always eat too much, you may be ill.

A. Before B. If C. Why D. Which

( ) 2. _________ it was night, they stopped working.

A. As B. But C. And D. If

( ) 3. The teacher had already left _________ I got to his office.

A. before B. since C. after D. while

( ) 4. I have known him _________ he was a boy of eight years old.

A. when B since C. before D. while

( ) 5. He is listening to the music _________ she is cleaning the house.

A. after B. that C. before D. while

( ) 6. Would you please look after my dog _________ I am out?

A. that B. where C. while D. if

( ) 7. Ill give the book to him as soon as I _________ him.

A. see B. saw C. am going to see D. seeing

( ) 8. Well have a picnic on the island if it _________ fine tomorrow.

A. is B. will be C. must be D. be

( ) 9. Jim may fall behind the other boys in his class when he ___ back from England next week.

A. comes B. will go C. goes D. will come

( ) 10. The sports meeting _________ three days if it is fine.

A. lasts B. will last C. lasted D. lasting

( ) 11. I _________ him since we last met in 2000.

A. wont see B. didnt see C. dont see D. havent seen

( ) 12. I didnt begin the class _________ all the students _________.

A. until, stopped to talk B. before, stopped talking

C. while, stopped talking D. because, stopped talking

( ) 13. Well visit my aunts family if it _________ tomorrow.

A. isnt going to rain B. wont rain C. doesnt rain D. isnt raining

( ) 14. Dont get off until the bus _________.

A. will stop B. is stopping C. is going to stop D. stops

( ) 15. You shouldnt jump a queue _________ you have something important.

A. if B. unless C. so D. if not

( ) 16. It _________ fifteen years since I taught in the school.

A. will B. was C. has D. is

( ) 17. _________ he is young, he knows a lot of things.

A. As B. Because C. Although D. If

( ) 18. The river is longer _________ that one.

A. as B. so C. than D. such

( ) 19. He didnt come to the party _________ he has a lot of work to do.

A. because B. if C. so D. also that

( ) 20. We _________ in the factory since we moved to Shanghai.

A. have worked B. worked C. will work D. are working

( ) 21. Everyone _________ before we got there.

A. had left B. leaves C. will leave D. leave

( ) 22. I will write to you _________ I get there.

A. while B. as soon as C. as D. since

( ) 23. It has been three years _________ I studied English.

A. when B. since C. as D. before

( ) 24. I cant use your pen _________ there is no ink in it.

A. for B. since C. as D. because

( ) 25. Three years has passed _________ we left school.

A. after B. since C. as D. as if

( ) 26. He made _________ great progress _________ we were all very happy.

A. as, that B. so, as C. such, that D. so, that

( ) 27. Class 1 is _________ large _________ Class 2.

A. so, that B. as, as C. such, that D. so, that

( ) 28. Take the medicine _________ you go to bed.

A. until B. before C. because D. but

( ) 29. The doctor didnt take a rest _________ the operation was over.

A. after B. until C. and D. because

( ) 30. The old man was _________ tired _________ he couldnt work any longer.

A. so, that B. both, and C. either, or D. not only, but also

( ) 31. I saw Li Lei yesterday. We had not seen each other _________ I left Beijing.

A. after B. before C. since D. until

( ) 32. He put his bag away _________ it was dry.

A. where B. when C. since D. until

( ) 33. _________ he is old, he can walk very fast.

A. If B. Whether C. But D. Though

( ) 34. _________ Mary is a little child, she knows a lot of knowledge.

A. If B. Though C. Since D. Because

( ) 35. I sit in the front of the classroom _________ I can hear clearly.

A. since B. so that C. as D. so

( ) 36. Lets get up earlier _________ we can get to school in time.

A. as B. than C. so that D. in order

( ) 37. He likes collecting stamps _________ he was a child.

A. before B. after C. when D. as soon as

( ) 38. _________ I got home, my parents were watching TV.

A. As soon as B. Before C. After D. When

( ) .39. She had cleaned the room _________ her mother came home.

A. after B. before C. as soon as D. if

( ) 40. I havent heard from him _________ he left school.

A. after B. since C. when D. before

( ) 41. Lin Tao didnt recite the text _________ he had a fever last night.

A. why B. because C. until D. unless

( ) 42. Look after the children _________ I am out.

A. though B. so that C. such that D. while

( ) 43. Please speak loudly _________ I can hear a little better.

A. though B. so that C. before D. as

( ) 44. Ring me up _________ you come to my house.

A. though B. as C. before D. than

( ) 45. More people came _________ I expected.

A. as if B. so that C. since D. than

( ) 46. He reached the station shortly _________ the train had left.

A. after B. before C. where D. as

( ) 47. Well go to visit the Great Wall _________ it doesnt rain tomorrow.

A. since B. as soon as C. when D. if

( ) 48. Ill give the note to her _________ she comes back.

A. until B. as soon as C. before D. since

( ) 49. I wont believe it _________ I see it with my own eyes.

A. and B. that C. until D. if

( ) 50. Pleas answer the question in a loud enough voice _________ all the class may hear.

A. so, that B. so that C. and D. or

( ) 51. The boy didnt go to school, _________ he was ill.

A. because B. if C. but D. so

( ) 52. Youll learn English well _________ you put your heart into it.

A. if B. so C. until D. or

( ) 53. _________ he was very tired, he went on working without any rest.

A. Before B. But C. Though D. As

( ) 54. Where did he work _________ he come to our school?

A. before B. when C. while D. since

( ) 55. He didnt go with us _________ he was very busy.

A. when B. until C. because D. so

( ) 56. There are _________ many League members in Class One _________ in Class Two.

A. as, as B. so, that C. than, than D. such, that

( ) 57. Ill go to the English Corner next Sunday _________.

A. if it will be sunny B. if Im free C. when I have to time D. because I have time

( ) 58. The film was _________ interesting _________ I wanted to see it again.

A. not, until B. such, that C. too, to D. so, that

( ) 59. I dont know if it _________ tomorrow. If it _________, I wont go out.

A. will rain, rains B. will rain, will rain C. rains, rains D. rains, will rain

( ) 60. The exam was much easier _________ I had expected.

A. because B. though C. than D. if

( ) 61. Lucy always takes a seat in the first now _________ she can hear better.

A. so B. so that C. in order to D. but

( ) 62. _________ the students walked along the street, they sang happily.

A. As B. For C. When D. Since

( ) 63. We will send the money _________ the goods are delivered.

A. so B. so that C. in order to D. but

( ) 64. _________ you wont help me, I must do it myself.

A. Because B. Since C. If D. While

( ) 65. I have been happy since he _________ me the news.

A. tells B. told C. has told D. tell

( ) 66. They were hurrying they wouldnt miss the plane.

A. so B. in order to C. so that D. as

( ) 67. Young people love this time of year _________ its good for sports.

A. since B. because C. so D. though

( ) 68. We _________ the langnage so that we might speak to the people there.

A. learned B. are learning C. learn D. will learn

( ) 69. He didnt come before the film _________.

A. begun B. had begun C. has begun D. was beginning

( ) 70. As the last train _________, we had to stay here for the night.

A. left B. had left C. was leaving D. leaves

( ) 71. _________ hes old, hes healthy.

A. For B. When C. Though D. because

( ) 72. As I _________ the book. I cant tell you what I think of it.

A. didnt read B. dont read C. havent read D. am not reading

二、用所给动词的适当形式填空

1. Thought it _________ (rain) heavily, he come on time.

2. They wont have a meeting until he _________ (come).

3. If youre not better by then, I _________ (take) you to see the doctor.

4. He _________ (lived) home since he came to the city in 1980.

5. Tom wont feel well until the biggest football match _________ (be) over.

6. I made so many mistakes that I _________ (fail) the exam.

7. If you lose confidence, you _________ (not be) able to finish the work.

8. Be careful when you _________ (cross) the road.

9. He said he _________ (give) me a call as soon as he reached paris.

10. As I _________ (read) the book, I cant tcllyou what I think of it.

三、用义句转换

根据上句的意思在下句的空格内填入一词,使之与原句意思相同或相近

1. She was very angry. She could say nothing.

She was _________ angry to say _________.

2. My father went to bed after the TV play was over.

My father _________ _________ to bed _________ the TV play was over.

3. Hurry up, or youll fall behind the others.

_________ you _________ , youll _________ _________ with the others.

4. I wont work out the problem it you dont help me.

I wont work out the problem _________ _________ _________.

5. The old woman is too weak to go upstairs.

The old woman is _________ weak _________ she cant go upstairs.

6. She was late for school because it was raining heavily.

She was late for school _________ _________ the heavy rain.

参考答案:

一、 1. B2.A 3. A 4. B 5. D 6. C 7. A 8. A 9. A 10. B 11. D 12. B 13. C 14. D 15. B 16. D 17. C

18. C 19. A 20. A 21. A 22. B 23. B 24. D 25. D 26. C 27. B 28. B 29. B 30. A 31. C 32. D 33. D

34. B 35. D 36. C 37. C 38. D 39. B 40. B 41. B 42. D 43. B 44. C 45. D 46. A 47. D 48. B 49. C

50. B 51. A 52. A 53. C 54. A 55. C 56. A 57. B 58. D 59. A 60. C 61. B 62. A 63. B 64. B 65. B

66. C 67. B 68. A 69. B 70. B 71. C 72. C

二、1. was raining 2. comes 3. will take 4. has lived 5. is 6. failed 7. wont be 8. cross 9.

would give 10. havent read

三、1. too, anything 2. didnt go, until 3. it, hurry, catch up 4. without your help 5. so,

that 6. because of

 初中状语从句专项练习 - 快乐英语 - 学好英语 改变人生

 点击图片,进入“2018中考辅导”栏目
  评论这张
 
阅读(25)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017